Hulp in en om het huis

Soms gaat het huishouden of koken (tijdelijk) moeilijker, of zijn er klusjes die u niet meer zelf kunt doen. Als u graag op uzelf wilt blijven wonen, is er met hulp van familie, vrienden, vrijwilligers of professionals veel mogelijk. Misschien zijn er bijvoorbeeld alleen wat aanpassingen of hulpmiddelen nodig, of willen familieleden of vrienden kleine klussen van u overnemen.

Kies hieronder het onderwerp waarover u vragen heeft voor meer informatie.

Heeft u hulp of zorg nodig om zelfstandig te blijven wonen?

Vraag familieleden, vrienden of buren om hulp. Of schakel een professionele schoonmaakhulp of thuiszorg in. Informeer ook bij uw huisarts en zorgverzekering welke hulpmiddelen of zorg zij u kunnen bieden. Misschien is personenalarmering een optie. Dan komt er bij nood meteen hulp.

Is dit onvoldoende of lukt dit niet? Maak dan een afspraak met de gemeente voor informatie en advies. Afhankelijk van uw inkomen betaalt u de kosten voor de hulp in huis (deels) zelf.

Thuiszorg vindt u bij HappyNurse.

Op de website van de gemeente vindt u een lijst schoonmaakbedrijven. U kunt hen vragen om hulp in de huishouding. Misschien krijgt u een bijdrage in de kosten. Ga naar Hulp bij Huishouden voor meer informatie.

Beeuwkes ThuisService

Bemiddelt professionele en vriendelijke Persoonlijk Assistenten. Zij bieden ondersteuning bij de dagelijkse dingen: schoonmaakwerk, persoonlijke verzorging of een bezoekje aan de winkel of huisarts.

Telefonisch bereikbaar: ma. t/m vr. van 09:00 - 12:30 uur.

Senior Service

Bemiddelt tussen vraag en aanbod in aanvullende ouderenhulp. De medewerkers bieden ondersteuning bij een bezoek aan huisarts of specialist, ontslag uit ziekenhuis, kleine diensten in huis en helpen bij de maaltijd. 

Particuliere Thuiszorg Nederland

Biedt hoogwaardige zorg bij de mensen thuis, volledig afgestemd op hun wensen en behoeften.

Zuster Jansen - particuliere thuiszorg - 24-uurs zorg/verpleging

Particuliere thuiszorgorganisatie gespecialiseerd in 24-uurs verpleging en verzorging in heel Nederland aan particulieren en pgb-houders

Asterweg
19 D12
36371
1020 MJ
Amsterdam

Waarover wilt u iets weten?