Huurwoning

Wilt u een woning huren?

Kijk voor huurwoningen op de website Huiswaarts. Hier staat het aanbod van woningen van woningcorporaties en woningen in de vrije sector. Wilt u reageren op een woning? Zorg dan dat u ingeschreven staat op Huiswaarts. Voor sommige woningen geldt een maximum inkomen. U kunt soms ook woningen huren via een makelaar. Makelaars vindt u in de Gouden Gids. Wilt u informatie over het huren van een huis? Kijk dan op Rijksoverheid.nl

Kunt u de huur niet meer betalen?

Misschien komt u tijdelijk in aanmerking voor woonkostentoeslag. Vraag ook of er andere bijdragen of kwijtscheldingen van bedragen mogelijk zijn. Misschien kunt u meer huurtoeslag krijgen. Kijk op de website van de Belastingdienst of u hiervoor in aanmerking komt. Neem ook contact op met uw verhuurder. Soms kunt u een betalingsregeling afspreken.

Wilt u weten of u in aanmerking komt voor woonkostentoeslag? Neem dan contact op met Bureau Minimregelingen.

Wilt u reageren op een woning van een woningcorporatie?

Zorg dat u staat ingeschreven bij Huiswaarts. Op hun website vindt u het woningaanbod van woningcorporaties in de buurt van Veenendaal.

Lukt het niet om een woning via de woningcorporatie te vinden?

Op websites als Pararius en de Huislijn vindt u huurwoningen bij makelaars en particulieren. U kunt ook naar een makelaar gaan. Soms zijn hier extra kosten aan verbonden. Lees daarom eerst de voorwaarden. U kunt ook proberen van woning te ruilen.

Op de website van Huiswaarts kunt u ook zoeken naar woningen in de vrije sector.

Waarover wilt u iets weten?