Mijn administratie

Heeft u moeite met uw administratie?

Vraag of iemand uit uw familie of een van uw kennissen u helpt.

Om uw administratie overzichtelijk te houden, opent u alle post meteen. Leg brieven, rekeningen en afschriften bij elkaar. Leg ze ook op datum. Laat vaste lasten als huur, gas en licht, tv en telefoon automatisch van uw bankrekening afschrijven. Pin een vast bedrag per week en niet meer. Zo krijgt u een overzicht van uw inkomsten en uitgaven. Dit kunt u bijhouden in een map met tabbladen of in een online huishoudboek.

Op de website van het Nibud staat een stappenplan voor het bijhouden van een administratie. En op de website Wijzer in geldzaken vindt u een overzicht van online huishoudboekjes die u kunt gebruiken. Zo heeft u al uw geldzaken op één plek bij de hand.

Wijzer in geldzaken - huishoudboekjes

Nibud - administratie bijhouden

Heeft u hulp nodig bij het invullen van formulieren?

Vraag vrienden, familie of kennissen om hulp. Is dat niet mogelijk? Neem contact op met Veens Welzijn voor hulp van een vrijwilliger. Of ga langs bij het spreekuur van de Wetswinkel Veenendaal.

Toon op kaart (3)
x
Toon op kaart (1)
x

Veens Welzijn

Balie Veens Welzijn: ma t/m vr 9.00 - 12.00 en 13.00 - 17.00 uur

Raadhuisplein
1
3901 GA
Veenendaal
Toon op kaart (1)
x

Veens Vrijwilligers

Raadhuisplein
1
3900 BC
Veenendaal
Toon op kaart (1)
x

Wetswinkel Veenendaal

Inloopspreekuur iedere maandag tussen 19.00 en 20.00 uur.

De Tinneweide
144
3901 KM
Veenendaal
Wilt u een cursus volgen om te leren hoe u uw administratie op orde maakt?

Het maatschappelijk werk van Vitras geeft de cursussen 'Omgaan met Geld' en 'Orde op Zaken'. Meld u bij hen aan. Of kijk op de website Administratie op Orde voor meer informatie. Hier vindt u ook andere tips voor het leren omgaan met geldzaken.

Krijgt u uw administratie niet meer op orde?

Vraag of iemand uit uw omgeving u helpt. Lukt dat niet? Neem dan contact op met Budget Advies Centrum (BAC) van Vitras of met Kerk en Minima. Zij hebben vrijwilligers die u kunnen helpen met uw thuisadministratie. U kunt het probleem ook bespreken met een ouderenadviseur.

Toon op kaart (2)
x
Toon op kaart (1)
x

Budgetadviescentrum (BAC)

Raadhuisplein
1
Veenendaal
Toon op kaart (1)
x

Kerk en Minima

Rimpelmos
21
3904 BP
Veenendaal